PALMisLIFE 討論區

搜索
鹹魚爸魅力四射舞蹈教室
查看: 1646|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

問多問題.............. 想問問...

ksky 該用戶已被刪除
1, yishow.. 有得show部機既ram出黎.. 開果時.. 明明show出黎果個數.. 但係當開曬la.. 個ram會低左幾十k.. 點解呢??? 係次次都會wor.. 即係開機.. d 野會load一load la.. 跟住個睇到個ram數原本由10192會去左10151.. 果幾十k係乜呢???  

2, 我手多多入左fire viewer.. 入palm. 同埋一張有2.XXmb既圖... 但係當我洗走曬fire viewer同圖果時發覺.. 部機經yishow話我知個ram數同埋MCfile話我知.. 都係同一結果.. 得番4xxxkb... 原本明明10192.. 咁果幾mb去左邊呢???  

3, 所以我只好用hardreset(順手試下)hotsync番曬d野之後.. 發覺ram都係少左... 而家得番9037kb.. 同埋個yishow竟然變左有成8xxkb咁大(係exit yishow用app DEL去睇)... 我再install多次yishow就正常番變回2xxkb la.. 點解呢??  

sorry sorry太多問題想知la
分享淘帖0 分享分享0 收藏收藏0 頂0 踩0

該用戶從未簽到

Re:問多問題.............. 想問問...

麻煩寫普通話.
回復

該用戶從未簽到

回覆: 問多問題.............. 想問問...

ksky wrote:
1, yishow.. 有得show部機既ram出黎.. 開果時.. 明明show出黎果個數.. 但係當開曬la.. 個ram會低左幾十k.. 點解呢??? 係次次都會wor.. 即係開機.. d 野會load一load la.. 跟住個睇到個ram數原本由10192會去左10151.. 果幾十k係乜呢???  

2, 我手多多入左fire viewer.. 入palm. 同埋一張有2.XXmb既圖... 但係當我洗走曬fire viewer同圖果時發覺.. 部機經yishow話我知個ram數同埋MCfile話我知.. 都係同一結果.. 得番4xxxkb... 原本明明10192.. 咁果幾mb去左邊呢???  

3, 所以我只好用hardreset(順手試下)hotsync番曬d野之後.. 發覺ram都係少左... 而家得番9037kb.. 同埋個yishow竟然變左有成8xxkb咁大(係exit yishow用app DEL去睇)... 我再install多次yishow就正常番變回2xxkb la.. 點解呢??  

sorry sorry太多問題想知la

您怎麼會認為華人都看得懂廣東話呢?
回復

該用戶從未簽到

有看沒有懂B)B)B)
回復

該用戶從未簽到

不然寫英文,至少還看得懂大部分

寫廣東話,絕大多數這個討論區的人應該都看不懂

不然,我們寫注音文回,你覺得如何?
----
       我也痛恨注音文!!
回復

該用戶從未簽到

偶而出現一兩句地方用語還無所謂啦,整段都是就太過份了喔。
- 自以為是新手所以被排擠,是成為白爛的開始。
- 自以為了不起,是大犯眾怒的開始。
- 強調問題笨或自己笨,是最笨的發問方式。

回復

頭像被屏蔽

難過
  • 簽到天數: 2 天

連續簽到: 2 天

突然覺得不想去香港玩了,不然頭腦會錯亂!英文看不懂就算了廣東話拆開每個字都似曾相識,合在一起卻完全都不懂救命阿!  >_<”
    回復

該用戶從未簽到

我幫他翻譯一下好了...

1. yishow 不是可以看pda 的ram 嗎? 剛剛開機時... 明明ram顯示的是一個數字, 但是等yishow 讀完後, ram 就少了幾十k, 為什麼呢? 每一次都會耶.. 就是說... 開機時會讀一讀東西嘛... 然後就看到ram 從 10192 降到 10151, 那幾十k  是什麼呢??

2. 我手養安裝了fire viewer 跟一張 2mb 多的圖進palm, 但是當我刪除fireviewer 跟圖之後卻發現... yishow 和mcfile 都顯示 ram 從本來的 10192 變成  4xxxkb 了... 那幾mb 跑到哪去了呢??

3. 所以我只好hardreset, 從電腦 hotsync 回所有資料後... 發現 ram 還是變少了...  剩下 9037kb... 而且yishow 竟然變成整整8xxkb 這麼大(是離開yishow 用palm 內置的app DEL 看的), 後來我再reinstall yisho 就變回2xxkb 了... 為什麼呢?

sorry sorry太多問題想知道了
    回復

• 簽到天數: 3 天

連續簽到: 2 天

Yishow 變大..

是不是因為也裝了 Skin !
    阿輝攝影記錄服務 | 婚禮記錄 | 活動拍攝
    http://www.giorno.tw/
    回復